Obtožen devetih umorov, priznal jih je 40

Američan je na sodišču priznal veliko več od očitanega.

Objavljeno
10. april 2014 14.35
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Los Angeles − V ameriški zvezni državi Kalifornija se je začelo sojenje najetemu morilcu, obtoženemu izvršitve devetih umorov, a obtoženi je zdaj priznal kar 40 tovrstnih kaznivih dejanj, ki da jih je izvršil v obdobju več deset let. V tem času je delal kot izterjevalec in najeti morilec za združbo, ki se je ukvarjala s preprodajo prepovedanih drog.

Aretirali so ga lani po tem, ko je izvršil svoj zadnji umor v zvezni državi Alabama in poskušal pobegniti v Mehiko. Pred tem so bile njegove žrtve večinoma prebivalci kalifornijskih okrožij. Kljub temu da njegov zagovornik, ki ga zastopa na sojenju za zadnji umor, trdi, da je Manuel Martinez povsem prijazen možakar, ki je le opravljal naloženo delo, pa se tožilci v Kaliforniji ne strinjajo z njim.

Leta 1980 je Martinez namreč ustrelil moškega, ko se je ta ravno vozil v službo, dve leti pozneje pa sta pod njegovimi streli umrla delavca na ranču. Policija pri nobenem od trojice ni našla nikakršnih povezav s prepovedano drogo, zaradi katerih bi lahko bilo Martinezu naročeno, naj jih likvidira.

Če ga v Kaliforniji spoznajo za krivega vseh umorov, ki jih je priznal, mu grozi smrtna kazen.