Odkrili storilce velike tatvine

Četverica z ukradenim avtom skozi vhodna vrata v City center.

Objavljeno
23. junij 2014 15.10
Posodobljeno
24. junij 2014 09.00
tre*BOMBA NA SODISCU
Vili Einspieler, kronika
Vili Einspieler, kronika
Celje – Celjski kriminalisti so včeraj kazensko ovadili četverico, ki je osumljena, da je decembra lani atraktivno vlomila v celjsko nakupovalno središče City center. Z ukradenim osebnim vozilom je zapeljala skozi zaprta vhodna vrata in povzročila za skoraj sto tisoč evrov škode.

Drznega vloma so osumljeni trije moški iz območja Maribora, stari 43, 47 in 52 let, ter 37-letnik, doma iz območja Novega mesta.

Celjski kriminalisti so v sodelovanju z mariborskimi kolegi v preiskavi ugotovili, da so se osumljenci pred dejanjem sestali v Mariboru, kjer so ukradli osebni avtomobil znamke BMW.

Hitri in izredno uspešni

Z ukradenim vozilom so se 4. decembra okoli tretje ure zjutraj skozi vhodna vrata zapeljali v celjsko nakupovalno središče City center v Mariborski ulici. Poleg vhodnih vrat so z avtomobilom razbili tudi izložbeno steklo trgovine Big Bang, iz katere so ukradli več tehničnih predmetov.

Akcija je trajala le nekaj minut, kajti vlomilce so odkrili delavci, ki so krasili nakupovalno središče za novoletne praznike.

Čeprav je prodajalna Baby centra, ki so jo delavci krasili, od trgovine Big Bang oddaljena zgolj dobrih dvajset metrov, so bili vlomilci zelo uspešni, saj so se lotili vitrine z najbolj dragocenimi tehničnimi predmeti. Takoj ko so spoznali, da so jih odkrili, so jo ucvrli proč.

Preiskovalci so ugotovili, da so se z ukradenim avtomobilom odpeljali v Bovše pri Vojniku, kjer so vozilo zažgali, da bi prikrili sledi.

Osumljenci so zdaj v Avstriji

Osumljeni so povzročili za dobrih 92.800 evrov škode. Po navedbah policistov so drzni vlomilci povzročili 2500 evrov škode s tatvino vozila njegovemu lastniku, dobrih 10.300 trgovini Big Bang, iz katere so ukradli tehnične predmete, okoli 80.000 evrov pa nakupovalnemu središču z uničenjem vhodnih vrat.

Po naših informacijah so vsi štirje osumljenci zdaj v Avstriji, kjer so prav tako osumljeni več kaznivih dejanj. Celjski kriminalisti so jih kazensko ovadili, od pravosodnih organov pa je odvisno, ali bodo zahtevali njihovo izročitev ali ne.