Odškodnina za moža, ker ima grdo ženo

Kitajec je uspel s tožbo proti ženi, ki mu je rodila grdega otroka. Ugotovil je, da se je žena polepšala z operacijami.

Objavljeno
28. november 2014 13.01
afp TOPSHOTS-HONG KONG-CHINA-POLITICS-DEMOCRACY
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Peking − Kitajec Jian Feng je lani po rojstvu hčerke vložil tožbo proti ženi. Hči je bila po njegovem mnenju grda, zato mu ni šlo v glavo, kako se je lahko to zgodilo, saj oba z ženo dobro izgledata. Najprej je zahteval preizkus DNK, da bi videl, ali je otrok sploh njegov. Žena mu je nato priznala, da je zapravila kar 100.000 ameriških dolarjev za plastične operacije v Južni Koreji, še preden sta se spoznala.

Razočarani mož je proti njej vložil tožbo, saj je bil prepričan, da ga je s tem prevarala. Če bi namreč vedel, kakšna je bila brez operacije, se ne bi poročil z njo. Feng se je od žene ločil, zdaj pa je dosegel zmago tudi v zasebni tožbi. Ker mu je žena zatajila lepotno preobrazbo in ga s tem ogoljufala, je sodišče odločilo, da mu mora nekdanja žena plačati 120.000 ameriških dolarjev oškodnine, poroča spletni portal elitedaily.

Ni sicer še jasno, ali bo moral Feng plačevati preživnino za deklico. Ta bo nekoč zrasla, do takrat pa ima oče čas razmišljati o tem, kako bo svojemu otroku pojasnil, da se je ločil o matere, ker je bila deklica ob rojstvu grda.