Ogenj v Lescah povzročil za pol milijona škode

Pojavili so se namigi, da je bil požar podtaknjen, saj je v Lescah in okolici v zadnjem času opaziti močan porast požarov.

Objavljeno
27. junij 2012 13.24
Š. A., Kranj
Š. A., Kranj

Lesce - Danes nekaj pred 1. uro ponoči so gorenjske gasilce in policiste obvestili, da v Lescah gori.

Zagorelo je tik ob glavni, Alpski cesti, ki vodi skozi Lesce, in sicer v gospodarskem poslopju, ki mu domačini rečejo pri Majdniku (nasproti istoimenske gostilne). Tu so bili nekdaj hlevi za konje, v zadnjem času pa je tu našla prostor vulkanizerska delavnica, ki so jo gasilci obvarovali pred ognjem, in skladiščni prostori blejskega podjetja Trgos.

Ogenj je uničil ravno prostore, v katerih je bilo skladišče podjetja. Stanetu Poklukarju, lastniku podjetja Trgos, ki se ukvarja z veleprodajo zaščitnih oblačil (rokavic, kombinezonov, čelad in podobnega), je ogenj uničil vso zalogo.

Ogenj je uničil večjo količino različnih izdelkov, med katerimi so bile tudi zaščitne obleke, po izjavi lastnika pa je nastalo za okoli 500.000 evrov škode, je dodal Keder. Policisti še zbirajo informacije, ki bi jih pripeljale do vzroka požara.

Pri zahtevnem gašenju požara je sodelovalo okoli 60 gasilcev iz petih prostovoljnih društev (PGD Lesce, PGD Brezje, PGD Radovljica, PGD Hlebce in PGD Begunje), na pomoč so z vozilom, ki ima lestev, priskočili še kranjski poklicni gasilci.

»Ko so na kraj prišli prvi gasilci, je pil požar že močno razvit, saj je ogenj že silil skozi podstrešje,« je pojasnil Matej Brus, poveljnik PGD Lesce. Povedal je, da so bili gasilci hitro, že tri minute od klica na pomoč, na kraju požara.

Zaradi gašenja je bila cesta 11 ur zaprta, odprli so jo šele proti poldnevu. V kraju so se že pojavili namigi, da je bil požar podtaknjen, saj je v Lescah in okolici v zadnjem času opaziti močan porast požarov: lani so jih v vsem letu našteli 28, letos, torej v dobre pol leta, pa so morali tukajšnji gasilci zaradi ognja opraviti že 31 intervencij.