Okolico hiše okrasil z razpadajočimi trupli

Britanec je moral dekoracije za noč čarovnic umakniti, saj so se odrasli nad njimi zgražali, otroci pa jokali.

Objavljeno
17. oktober 2013 14.36
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

London - Bliža se noč čarovnic oziroma Halloween, praznik, ob katerem predvsem v angleško govorečih državah ljudje okrasijo svoje domove, ulice in prodajalne z izrezljanimi bučami, pa tudi bolj strašljivimi dekoracijami. Tisti manj pogumni se zadovoljijo z ogromnimi pajki in pajčevinami, plastičnimi okostnjaki in podobnim.

Petindvajsetletni Britanec pa je z okrasjem okoli hiše nekoliko pretiraval - na verando in dovoz je namreč postavil gumijasta trupla, večinoma hudo razmesarjena, z drobovjem povsod okoli in manjkajočimi deli telesa. Sosedje so se nekaj časa zgražali, saj so otroci ob pogledu na okrasje pred 25-letnikovo hišo jokali in kričali, nato pa so poklicali policijo, ki mu je ukazala, naj neokusne dekoracije odstrani.

»Ko so policisti prišli, niso vedeli kaj bi si mislili. Povedali so, da so prejeli nekaj pritožb, in da moram tiste najbolj grozljive dekoracije odstraniti,« je povedal 25-letnik, ki ukaza policije in zgražanj sosedov ne razume. Okolice hiše ni okrasil, ker bi bil velik ljubitelj noči čarovnic, ali ker bi hotel strašiti otroke, z »razstavo« že četrto leto zbira donacije za dobrodelno ustanovo, ki pomagal obolelim z rakom. S tem je začel, ko mu je leta 2009 za rakom umrla babica. Lanskega oktobra je tako zbral okrog 1500 evrov, letos pa že slabih 900.

Fotografije okrasja si lahko ogledate TUKAJ.