Okradla človeka, ki jima je podaril kovino

Moški je pobiralcema kovin podaril nekaj kosov, šele ko sta odšla, je ugotovil, da sta mu ukradla nekaj bakrenih izdelkov.

Objavljeno
02. junij 2014 15.07
Posodobljeno
03. junij 2014 18.00
pu kranj_najdeni predmeti
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika

Kranj - Občan Preddvora je na lastni koži občutil slovenski pregovor: Dobrota je sirota. Moškega sta v ponedeljek dopoldan obiskala dva pobiralca kovin, ki jima je podaril nekaj kosov kovine. Šele ko sta se odpeljala, je moški ugotovil, da gre za nepridiprava, saj sta odnesla, več kot jima je podaril. Prilastila sta si še nekaj bakrenih izdelkov.

»Oškodovanec je pojasnil, da ga je med pobiranjem kovine eden od pobiralcev zamotil, drugi pa je brez njegove vednosti vzel še nekaj drugih predmetov,« so sporočili iz kranjske policijske uprave. Moški je o kraji obvestil policiste, ki so hitro izsledili bel kombi ljubljanskega registrskega območja, v katerem sta se odpeljala pobiralca kovin.

Policija ob tem opozarja na varovanje premoženja in svetuje previdnost pri stikih z neznanci. »V okolici hiš in drugih objektov ne puščate nezavarovanega orodja, vrednejših predmetov, koles in podobnih stvari, morebitne pobiralce ali druge nepoznane osebe, ki vas sprašujejo za informacije, pa s pogledom spremljajte vse do odhoda z vašega dvorišča,« svetujejo na policiji.