Okrožno sodišče ima nove sodnike

Okrepili so kazenski in preiskovalni oddelek ter oddelek za družinsko sodstvo.

Objavljeno
18. julij 2016 16.04
vidic sodišče
Iva Ropac
Iva Ropac
Ljubljana – Z današnjo zaprisego dveh novih sodnikov imajo na Okrožnem sodišču v Ljubljani skupaj sedem novih sodnikov. Sodniki, ki so bili marca imenovani na mesto okrožnega sodnika oziroma sodnice, bodo sodili na kazenskem, preiskovalnem in oddelku za družinsko sodstvo.

Kazenski oddelek se je okrepil s sodnikom Markom Češnovarjem, sodnico Sinjo Božičnik (oba sta bila pred tem kazenska sodnika na ljubljanskem okrajnem sodišču) in magistro Živo Zaplotnik (prej okrajna sodnica v Kranju).

Delo preiskovalnega sodnika bodo od zdaj opravljali Tanja Tošič Benigar (prej kazenska okrajna sodnica v Ljubljani), danes prisegla Karmen Erčulj, nekdanja tožilka na ljubljanskem okrožnem državnem tožilstvu, in magister Gregor Klun (strokovni sodelavec na civilnem oddelku vrhovnega sodišča). Oddelku za družinsko sodstvo se je pridružil sodnik Aleksander Šmid (prej sodnik na izvršilnem oddelku Okrajnega sodišča v Ljubljani).

Novoimenovani sodniki bodo le delno nadomestili odhod 15 sodnikov, ki so v zadnjih treh letih sodili na ljubljanskem okrožnem sodišču, pojasnjujejo na okrožnem sodišču v Ljubljani. S sodišča je na višje sodišče tako odšla kazenska sodnica Katarina Turk Lukan, upokojil se je preiskovalni sodnik Franc Hribar, upokojila se je sodnica Okrajnega sodišča v Trbovljah Zdenka Vresk, zabeležili so tudi prihod sodnice na oddelek za družinsko sodstvo dr. Ksenije Zeilhofer Orehek, ki je bila pred tem dodeljena na vrhovno sodišče.

Ljubljansko okrožno sodišče ima zdaj 103 sodnike (od tega jih je šest dodeljenih, in sicer na vrhovno sodišče, ministrstvo za pravosodje in sodni svet), na osmih okrajnih sodiščih, ki so del organizacijske mreže tukajšnjega sodišča, pa je zaposlenih 36 sodnikov.

Konec lanskega leta je na ljubljanskem sodnem okrožju sodilo 135 sodnikov, trenutno pa jih je 139.