Oropali pošto v Kromberku pri Novi Gorici

Okrog 21. ure so oboroženi in zamaskirani neznanci nasilno vstopili v prostore pošte in odnesli kovčka za prenos gotovine.

Objavljeno
17. april 2014 12.30
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Nova Gorica − Sinoči okrog 21. ure so zamaskirani in oboroženi neznanci nasilno vstopili v prostore poštne poslovalnice v Kromberku pri Novi Gorici. Zaposlenim so ukazali, naj ležejo na tla, in vzeli poštna kovčka za prenos gotovine.

Neznanci so nato pobegnili z osebnim avtomobilom znamke BMW X6, ki so ga pozneje našli v neposredni bližini pošte. Avto so nepridipravi zažgali, ko so ga odkrili policisti, ga je ogenj že v celoti uničil.

Med ropom ni bil nihče poškodovan.

Policisti in kriminalisti so takoj po prejetem obvestilu začeli iskati storilce, postavili blokadne točke, a jim storilcev še ni uspelo izslediti.

Po zdajšnjih ugotovitvah so roparji visoki med 170 in 180 centimetri, srednje postave, oblečeni so bili v temna oblačila.

Morebitne očividce oziroma vse, ki bi jim lahko nudili koristne informacije in jim s tem pomagali prijeti roparje, policisti prosijo, da pokličejo številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.