Osumljence trgovanja z mamili čaka preiskovalni sodnik

Skupno je danes pridržanih še deset oseb.

Objavljeno
03. julij 2015 13.02
vidic/preiskave
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Ljubljana - Po tem, ko je policija včeraj v sklopu mednarodne kriminalistične preiskave opravila več ko 20 hišnih preiskav, ki so povezane s prepovedano trgovino z mamili in odvzela prostost več osumljencem, Nacionalni preiskovalni urad in ljubljanski kriminalisti danes nadaljujejo s kriminalistično preiskavo. »Za vseh, skupno 10 pridržanih osumljencev, je danes popoldan predvidena privedba preiskovalnemu sodniku,« je sporočil predstavnik policije za odnose z javnostmi za področje kriminalitete Drago Menegalija.

Nacionalni preiskovalni urad je v včeraj opravil skupno 15 hišnih preiskav, na katerih so preiskovalci zasegli več elektronskih naprav, mobilnih telefonov in SIM kartic, nekaj kosov strelnega orožja in gotovino. Vseh pet osumljenih oseb je še vedno pridržanih.

»Ljubljanski kriminalisti pa so včeraj v njihovem delu preiskave, poleg že dopoldan zaključenih sedem hišnih preiskav, v večernem času opravili še dve in jih tako zaključili skupaj devet,« je še sporočil Menengalija. Zvečer so odvzeli prostost še eni osebi, tako so ljubljanski kriminalisti včeraj prav tako pridržali skupno pet oseb, ki so še vedno v pridržanju.

Več podrobnosti o preiskavi bo policija posredovala javnosti na novinarski konferenci, ki bo potekala predvidoma v začetku prihodnjega tedna.