Domnevni morilec Gašperja Tiča pod ključem

Po večurnem zaslišanju je preiskovalna sodnica sklenila, da je mesto Stefana Cakića za zapahi.

Objavljeno
20. junij 2017 10.59
Posodobljeno
20. junij 2017 10.59
Mitja Felc
Mitja Felc

Ljubljana - Ko je včeraj malo pred 13. uro Stefan Cakić, domnevni morilec Gašperja Tiča, olisičen in v spremstvu kriminalistov odšel z ljubljanskega okrožnega sodišča, je bilo že jasno, da si z zagovorom prostosti ni izboril. Kriminalisti so ga pospremili v pripor.

Tragična smrt igralca in režiserja Gašperja Tiča v javnosti še vedno močno odmeva. Zakaj točno je umrl, so za zdaj bolj ali manj ugibanja in špekulacije, saj bo dokončen odgovor na to (morda) dal kazenski postopek. Za zdaj je znano le, da sta se znanca Gašper Tič in Stefan Cakić v igralčevem stanovanju na Trubarjevi cesti 24 v nedeljo zjutraj  sprla, prepir je prešel v pretep, Tič pa je obležal v krvi z več vbodnimi ranami. Čez čas je osumljenec sam poklical policijo in se predal.

Ponovitvena nevarnost

Včeraj zjutraj so ljubljanski kriminalisti osumljenega Cakića iz Ljubljane odpeljali na zaslišanje k dežurni preiskovalni sodnici, kjer pa se je osumljenec branil z molkom. Represivno stran je zastopala vodja ljubljanskega okrožnega sodišča Tamara Gregorčič, osumljenčev zagovornik pa je bil odvetnik Gorazd Fišer. Ta je predlagal hišni pripor, a je preiskovalna sodnica upoštevala tožilko in za Cakića odredila pripor zaradi ponovitvene nevarnosti. Po končanem zaslišanju je Fišer dejal, da se je osumljenec branil z molkom, ker je zaradi dogodka še vedno tako pretresen. Poročali smo že, da se je Cakić soočil z očitki o uboju, za kar je zagrožena kazen od pet do 15 let zapora.

Za kriminaliste delo še ni končano

Cakić in Tič sta se v noči s sobote na nedeljo družila v lokalu Box Bar nasproti ljubljanske avtobusne postaje, ki je odprt 24 ur. Nato sta se s taksijem odpeljala k Tiču v njegovo stanovanje. Zakaj točno se je vnel prepir, še ni jasno, saj je napadeni mrtev, Cakić pa ima svojo različico dogajanja. So pa na policiji potrdili, da se je osumljenec sam predal policiji.

Policisti in kriminalisti dela še niso končali in še naprej intenzivno zbirajo obvestila.