Ovadeni dve zdravnici z nevrološke klinike

Preiskava: za bolnikovo smrt so kriva ravnanja zaposlenih v nasprotju s pravili zdravniške znanosti in stroke.

Objavljeno
30. maj 2016 13.22
*lvi*nevrološka klinika
Š. P., STA
Š. P., STA

Ljubljana − Kriminalisti so podali kazensko ovadbo proti dvema zdravnicama z ljubljanske nevrološke klinike. Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so kriminalisti preiskovali domnevne nepravilnosti pri postopku oživljanja bolnika. Ugotovili so, da je bolnik umrl zaradi ravnanj zaposlenih, ki so bila v nasprotju s pravili zdravniške znanosti in stroke.

Ljubljanski kriminalisti so na podlagi dokumentov, ki so bili 20. maja 2015 objavljeni v medijih, začeli zbirati obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja. Dokumenti so razkrivali domnevne nepravilnosti pri postopku oživljanja bolnika na nevrološki kliniki, so zapisali na Policijski upravi Ljubljana.

V zdaj končani preiskavi so ugotovili, da so bolnika v začetku novembra 2014 sprejeli na zdravljenje na nevrološko kliniko, kjer je v nekaj dneh umrl. Preiskava je pokazala, da so za njegovo smrt kriva ravnanja zaposlenih v nasprotju s pravili zdravniške znanosti in stroke.

Kriminalisti so v preiskavi utemeljili sum storitve kaznivega dejanja malomarnega zdravljenja in opravljanja zdravilske dejavnosti. Proti dvema zdravnicama so podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Ob izbruhu afere Radan je sicer POP TV pridobila dokumente, ki so med drugim razkrivali, da je ena od zdravnic običajno mirno odklopila aparat za dihanje in pustila, da se bolnik duši. To sta menda počeli še dve njeni kolegici.