Padec z motorjem usoden za sopotnico

Voznik motornega kolesa je s sopotnico vozil iz smeri Cola proti Črnemu Vrhu, v ovinku pa izgubil oblast nad vozilom.

Objavljeno
02. julij 2017 11.22
san_policijski avto
K. Š., STA
K. Š., STA
V soboto ob 19.15 se je na regionalni cesti izven naselja Črni Vrh v občini Idrija zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrla 43-letna sopotnica na motornem kolesu, so sporočili iz generalne policijske uprave.

Voznik motornega kolesa je s sopotnico vozil iz smeri Cola proti Črnemu Vrhu. V desnem nepreglednem ovinku je izgubil oblast nad vozilom in skupaj s sopotnico padel po vozišču. 43-letna sopotnica se je pri tem tako hudo telesno poškodovala, da je na kraju nesreče umrla.

Kronika zadnjih 24 ur

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 116 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 16 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, šest pa s hudimi. Po podatkih generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 147 kršitev javnega reda in miru ter 72 kaznivih dejanj (37 tatvin, 11 vlomov, sedem poškodovanj tuje stvari, šest povzročitev telesne poškodbe, pet groženj, štiri nasilja v družini ter po eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in ponarejanje denarja).

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli sedem vozil.