Parkirala avtomobil na brezdomki

Ameriška brezdomka je umrla, ko je 59-letna ženska parkirala avtomobil na parkirnem prostoru, na katerem je spala.

Objavljeno
15. julij 2014 09.42
Posodobljeno
15. julij 2014 15.00
reu USA-FLORIDA/CRIME
Mi.K., kronika
Mi.K., kronika

St. Petersburg - Američanka Fathima Masud se je na Floridi pozno zvečer vračala domov. Ko se je pripeljala pred večstanovanjsko stavbo, je med parkiranjem avtomobila začutila, da je nekaj povozila. Masudova, ki šteje 59 pomladi, je izstopila iz vozila in na tleh zagledala potovalno torbo. Prepričana, da je povozila le torbo, jo je odstranila izpod avtomobila in odšla v stanovanje.

Naslednje jutro pa je naključni mimoidoči zagledal roko, ki je štrlela izpod avtomobila. Reševalci so pod avtomobilom našli 55-letno brezdomko Henrietto Dickson, ki jo je Masudova po nesreči povozila do smrti. Policisti so ugotovili, da je voznica povozila brezdomko, ki je ležala na njenem parkirnem mestu. Njeno truplo je bilo mogoče videti le iz sprednje strani avtomobila, zato Masudova nesrečnice po trku sploh ni opazila. Policisti sicer še ugotavljajo, ali je Dicksonova zaspala na parkirnem mestu, ali pa je izgubila zavest.

Sosedje so sicer prepričani, da 59-letna voznica ni opazila brezdomke. »Če bi vedela, da je zadela človeka, bi prav gotovo to povedala,« je povedal sosed. Da je do smrti prišlo po nesrečnem naključju, meni tudi policija, saj jo bo voznico odnesla brez kazni.