Pijanec iz Svinjskega ogrožal sebe, otroke in policista

Za svetlobna znamenja se voznik avta, ki je vijugal po cesti in vozil po bankini, ni zmenil, ampak je stopil na plin.

Objavljeno
26. julij 2016 17.07
šipič MNENJA/SOBOTNA
Bojan Rajšek
Bojan Rajšek
Sevnica, Mokronog - Pijani voznik osebnega avtomobila si bo za vse časa zapomnil nevarno vožnjo, ogrožanje pešcev, pobeg in tudi poškodovanje policista. Nevarna vožnja 35-letnega prebivalca iz vasi Svinjsko iz sevniške občine je bila začinjena z vsemi elementi filmske srhljivke.

Trebanjska policista sta včeraj okoli 19. ure med opravljanjem rednih nalog v Mokronogu opazila voznika osebnega avtomobila renault 19, ki je vijugal po vozišču, sunkovito zaviral in pospeševal, večkrat zapeljal čez bankino in ogrožal ostale udeležence v prometu. Policista sta ga poskušala ustaviti z modro lučjo in zvočnimi signali, vendar ju ni upošteval in je z nevarno vožnjo nadaljeval.

Pri kraju Hrastovica je ogrozil žensko in tri otroke, ki so hodili ob levem robu vozišča, saj je tik pred srečanjem z njimi zapeljal na levo stran vozišča in na bankino. Policista sta nato zapeljala pred nevarno vozilo in ga ustavila. Policist je nato stekel do vozila in možakarju skušal preprečiti nadaljne početje. Toda voznik njegovega ukaza naj izstopi iz vozila ni upošteval, vozilo je skušal spet spraviti v pogon in nadaljevati z vožnjo. Policist mu je namero hotel preprečiti, zato se je nagnil skozi okno v vozilo, takrat pa je pijani voznik iz Svinjskega sunkovito speljal in policista v vozilu vlekel več deset metrov.

Potem se mu je nekako le uspelo rešiti, medtem pa je voznik nadaljeval z vožnjo še po gozdnih in makadamskih poteh. Po nekaj kilometrih je vozilo ustavil, a tudi takrat ni upošteval njunih ukazov. Potem pa je tudi možema v modrem prekipelo, in končno sta cestnega razbojnika s fizično silo in plinskim razpršilcem tudi obvladala. Odvzela sta mu prostost in ga odpeljala v prostore za pridržanje. Osumljenec kaznivih dejanj nevarne vožnje v cestnem prometu in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi je imel v krvi tri promile alkohola.