Pijani študent končal v pridržanju

Policija nima prijave, da so gosta lokala varnostniki brutalno pretepli.

Objavljeno
11. marec 2015 18.21
Žiranti Aljoša Harlamov, Igor Bratož,Tina Kozin in Gabriela Babnik. Ljubljana,04,03,2015
Mihael Korsika, kronika
Mihael Korsika, kronika
Ljubljana – Na svetovnem spletu in socialnem omrežju facebook se je pojavil zapis študenta, ki trdi, da so varnostniki v lokalu Parlament surovo pretepli gosta. Policija je intervencijo pred lokalom potrdila, vendar do zdaj ni prejela nobene prijave proti varnostniku ali varnostni službi.

Zgodba se je zgodila minuli četrtek zgodaj zjutraj. Namesto da bi varnostnika študenta, ki je bil domnevno vinjen, le pospremila iz lokala, sta ga pred lokalom Parlament v središču mesta po besedah pisca besedila na spletu brutalno pretepla. Študent je imel po njegovih navedbah razbito arkado, menda je bil ves okrvavljen. To so izjemno hude obtožbe na delo varnostnikov, zato smo preverili na ljubljanski policijski upravi, kaj se je dogajalo pred lokalom. Policija je bila minuli četrtek nekaj minut pred četrto uro zjutraj res obveščena o kršitvi javnega reda in miru.

»Policisti so na kraju dogodka ugotovili kršitve javnega reda in miru. Kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, ni upošteval odredb policistov in se niti ni umiril, zaradi česar so morali uporabiti prisilna sredstva,« so pojasnili. Za študenta so odredili pridržanje. Zaradi poškodbe pa so ga pred namestitvijo v prostore za pridržanje po navedbah policije odpeljali na pregled v bolnišnico, a je zdravnik po pregledu kršitelja ocenil, da je sposoben za pridržanje.

Preverijo varnostno službo

»V zvezi z dogodkom, zaradi katerega je bila intervencija, se preverjanje okoliščin še nadaljuje,« so še sporočili s policije, kjer do zdaj niso prijeli nobene prijave zoper varnostno službo. Zaradi tragičnih dogodkov iz preteklosti so policisti po naših podatkih zelo pozorni na delo varnostne službe. Tako ob vsakem dogodku v lokalih, kjer je potrebno posredovanje policije, preverijo tudi varnostno službo in varnostnike.