Planinec omagal pod Mrzlim vrhom

Italijan se je približno sto metrov pod vrhom nenadoma zgrudil in padel po tleh. Tudi takojšnje oživljanje mu ni pomagalo.

Objavljeno
17. oktober 2016 18.40
Ponesrečencu ni bilo pomoči
Ma. F., STA
Ma. F., STA

Tolmin - V nedeljo popoldne je pod vrhom Mrzlega vrha na Tolminskem omagal 57-letni italijanski planinec. Čeprav so planinca njegovi prijatelji začeli nemudoma oživljati, pa je zdravnik reševalec, ki je na kraj prispel z vojaškim helikopterjem, lahko le potrdil smrt planinca, so danes sporočili z novogoriške policijske uprave.

O nesreči planinca je policijo nekaj po 16. uri obvestil regijski center za obveščanje. Pristojne službe so medtem aktivirale člane tolminske gorske reševalne službe in vojaški helikopter, ki je na kraj pripeljal tudi zdravnika reševalca.

Po ugotovitvah policistov je 57-letni planinec iz Italije s skupino prijateljev v dopoldanskih urah odšel s parkirišča na planini Kuhinja na južnem pobočju Krna proti Mrzlemu vrhu. Kasneje se je Italijan približno sto metrov pod vrhom nenadoma zgrudil in padel po tleh.

Njegovi prijatelji so nemudoma o dogodku obvestili pristojno službo in ga začeli oživljati. Zdravnik, ki je tja prišel s helikopterjem, pa je kasneje lahko le potrdil smrt planinca.

Umrlega so s s helikopterjem prepeljali v dolino, kjer so ga prevzele pristojne službe.