Pnevmatike Lassa počile zaradi neustrezne napolnjenosti

V preiskavi nepravilnosti pnevmatik niso zaznali, zato vodstvo policije preklicuje odločitev, da jih je treba izločiti.

Objavljeno
09. december 2013 16.52
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Ljubljana - Poročali smo, da sta v preteklih dneh v dveh primerih med vožnjo počili pnevmatiki na različnih policijskih vozilih, en primer se je zgodil na območju PU Nova Gorica, drugi pa na območju PU Koper.

Oba avtomobila sta bila takoj izločena iz prometa, v Nacionalnem forenzičnem laboratoriju pa so opravili pregled koles in pnematik in ugotovili, da sta pnevmatiki med vožnjo počili zaradi »razpadanja bočnice pnevmatike zaradi vožnje s premalo z zrakom napolnjenimi kolesi«, so danes sporočili s policije.

Enake sledi so našli obeh počenih pnevmatikah.

»Glede na dejstvo, da nismo našli mehanskih poškodb na tekalni površini in da sta oba ventila tesnila, je najbolj verjeten vzrok praznjenja koles montaža zimskih pnevmatik na stara platišča, ki so imela na tesnilnih robovih nečistočo in korozijo. Posledica je počasno praznjenje in padec tlaka, kar je dokaj pogost pojav,« pojasnjujejo na policiji.

Ker v preiskavi nepravilnosti pnevmatik niso zaznali, je vodstvo policije preklicalo odločitev, da je potrebno vse omenjene pnevmatike izločiti iz uporabe, obenem pa policijske uprave pozvalo na dosledno ustrezno vzdržavenje vozil in prevmatik.