Po Jankoviću in Jakiču na NPU zaradi Stožic danes zaslišan še Ogrin

Grep oz. Ogrin naj bi nagovorila občino, Zavod Tivoli in LPT, da so z njimi sklenili pogodbo za najem parkirišč in prostorov.

Objavljeno
17. januar 2014 15.30
Član uprave Merkurja Milan Jelovčan, ljubljanski župan Zoran Jankovič, izvršni direktor Gradisa skupina G Uroš Ogrin in izvršni direktor podjetja Energoplam Simon Jan so podpisali pogodbo o gradnji športnega parka Stožice.
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Ljubljana - Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so zaradi domnevno sporne sklenitve pogodbe za najem prostorov v Stožicah danes zaslišali tudi odgovorno osebo podjetja Grep Uroša Ogrina. Zaradi tega sklopa domnevnih nepravilnosti v aferi Stožice so že zaslišali ljubljanskega župana Zorana Jankovića in obrambnega ministra Romana Jakiča.

Ogrin po koncu zaslišanja za izjave ni bil na voljo, tudi njegov odvetnik Boris Grobelnik zaradi poteka predkazenskega postopka pojasnil glede zaslišanja ne daje. Zaslišanje Ogrina naj bi na NPU potekalo okoli 45 minut, piše STA.

Grep oziroma Uroš Ogrin naj bi po neuradnih informacijah nagovorila občino, Zavod Tivoli in Javno podjetje ljubljanska parkirišča in tržnice (LPT), da so z njimi sklenili pogodbo za najem parkirišč in poslovnih prostorov Stožice, letna najemnina pa je znašala 1,8 milijona evrov. Po sklenitvi te pogodbe je Grep lahko prejel posojilo od NLB.

Zavod Tivoli je v tistem času vodil sedanji obrambni minister Jakič, čigar dom so zaradi tega sklopa domnevnih nepravilnosti decembra obiskali kriminalisti, pozneje so ga tudi zaslišali. Jakič je po zaslišanju zatrdil, da »dogovor o upravljanju in najemu parkirnih mest v Športnem parku Stožice ni imel za Zavod Tivoli niti za Mestno občino Ljubljana nobenih pravnih niti finančnih posledic, saj se s tem nihče ni mogel okoristiti«.

Tudi ljubljanski župan Janković je po zaslišanju na NPU v začetku januarja ponovil, da omenjena pogodba ni bila fiktivna, temveč zakonita, kar da lahko dokaže.