Po Mariboru s 112 namesto 50 km/h

Predpisana kazen za prekršek prekoračitve hitrosti je globa 1000 evrov, devet kazenskih točk in prepoved vožnje.

pet, 17.08.2012, 11:31

Maribor - Mariborski policisti so v sredo zvečer v Puhovi ulici ustavili voznico osebnega avtomobila, ki je na delu ceste, kjer je hitrost vožnje omejena na 50 km/h, divjala kar s povprečno hitrostjo 112,89 km/h. Poleg tega je alkotest pokazal 1,16 miligrama alkohola v izdihanem zraku. Policisti so 28-letno voznico ovadili pristojnemu sodišču.

Kot so sporočili z mariborske policijske uprave, so policisti ženski začasno odvzeli vozniško dovoljenje in ji prepovedali nadaljnjo vožnjo do odločitve okrajnega sodišča, kamor so policisti zoper njo podali ovadbo.

Predpisana kazen za prekršek prekoračitve hitrosti je globa 1000 evrov, devet kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila, za vožnjo pod vplivom alkohola pa globa 1200 evrov in 18 kazenskih točk.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se