Po nesreči s traktorjem je 77-letnik umrl v bolnišnici

Vzrok tragične nesreče na Tolminskem je bil nepravilen prevoz osebe na tovornem prostoru traktorske prikolice.

A. S. H., STA, Be. B.
ned, 15.04.2018, 08:49; spremenjen: 14:40

Ljubljana - V soboto se je v naselju Logaršče zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 77-letnik iz občine Tolmin, so sporočili iz Generalne policijske uprave. Policisti so ugotovili, da je bil vzrok prometne nesreče nepravilen prevoz osebe na tovornem prostoru traktorske prikolice, so danes sporočili s PU Nova Gorica.

Po ugotovitvah policistov je 51-letni voznik, doma z območja upravne enote Tolmin, vozil kmetijski traktor s pripetim traktorskim priklopnikom iz naselja Klavže proti vasi Ponikve.

Med vožnjo je na priklopnem drogu ob prednji stranici prikolice stal 77-letni moški, ki je med vožnjo padel s traktorskega priklopnika na vozišče, kolo priklopnika pa je nato zapeljalo čezenj. Pri tem je 77-letnik, doma prav tako s Tolminskega, utrpel hude telesne poškodbe.

77-letnik je za posledicami poškodb umrl v UKC

Na kraju so poleg policistov posredovali reševalci nujne medicinske pomoči zdravstvenega doma Tolmin, ki so poškodovanemu nudili prvo pomoč, kasneje pa ga je prevzela dežurna ekipa reševalcev helikopterske nujne medicinske pomoči, ki ga je z vojaškim helikopterjem odpeljala v ljubljanski klinični center. Tam je 77-letnik po nekaj urah zaradi hudih telesnih poškodb umrl.

Policisti, ki so o nesreči obvestili pristojne pravosodne organe, bodo zoper voznika kmetijskega traktorja podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Kot so sporočili s PU Nova Gorica, gre za prvo smrtno žrtev letos na cestah na Severnem Primorskem.