Po smrti moškega, ki je umrl zaradi poškodb v pretepu, policija ovadila tri mladoletnike

Starejši moški, ki ga je na železniški postaji v Račah pretepel mladoletnik, je prejšnji teden zaradi poškodb umrl.

Objavljeno
27. julij 2017 15.39
Š. J., STA
Š. J., STA
Maribor - Starejši moški, ki ga je 21. junija na železniški postaji v Račah pretepel mladoletnik, je prejšnji teden zaradi poškodb, ki jih je utrpel v pretepu, umrl. Mladoletnika bo policija ovadila zaradi povzročitve posebno hude telesne poškodbe, prav tako bosta ovadeni obe mladoletnici, ki sta spremljali dogajanje.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, so policisti v kriminalistični preiskavi ugotovili, da je starejša mladoletnica 21. junija zvabila sedaj pokojnega 60-letnika v čakalnico Železniške postaje Rače. Ko je prišel tja, so v čakalnico vstopili še osumljenec, opisana in še ena mladoletnica.

Po začetnem pogovoru je osumljeni starejši mladoletnik, vpričo obeh mladoletnic, z roko in nogo večkrat udaril oškodovanca po glavi in telesu, nakar so vsi trije mladoletniki zapustili prostor in poškodovanega pustili ležati v čakalnici železniške postaje. Tam ga je našel uslužbenec Slovenskih železnic in obvestil reševalce. Ti so poškodovanega odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer je 19. julija zaradi poškodb, povzročenih s pretepom, umrl, so še navedli policisti.

Policisti so še isti dan, ko se je zgodil pretep, sicer opravili ogled, vendar takrat še niso mogli zaključiti, da gre za tako hudo kaznivo dejanje. Po nadaljnji preiskavi so osumljenemu mladoletniku 8. julija odvzeli prostost in ga pridržali.

Kazensko ga bodo ovadili pristojnemu tožilstvu zaradi suma povzročitve posebno hude telesne poškodbe, katere posledica je bila smrt. Policisti bodo ovadili tudi obe mladoletnici, in sicer zaradi suma storitve kaznivega dejanja opustitve ovadbe kaznivega dejanja ali storilca.