Pobegli piton zadavil speča dečka

Dečka, stara pet in sedem let, sta spala v stanovanju prijatelja nad trgovino z eksotičnimi živalmi v kanadaskem Campbelltonu.

Objavljeno
06. avgust 2013 11.36
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Montreal - Piton je po navedbah lokalne policije pobegnil iz trgovine ter se prek ventilacijskega sistema prebil v stanovanje v nadstropju višje. »Domnevamo, da je kača dečka zadavila,« je v sporočilu zapisala policija.

Lokalne oblasti so sicer sporočile, da še čakajo na rezultate obdukcije, da se določi vzrok smrti. Medtem so strokovnjaki za plazilce izrazili dvom glede incidenta, saj da naj bi bilo zelo malo možnosti, da bi piton napadel dečka.

»Težko je verjeti, da bi se kaj takega zgodilo. Tovrstni incident bi bil zelo redek primer in zelo neverjeten,« je dejal direktor živalskega vrta v Montrealu David Rogrigue, ki je dodal, da se kače branijo predvsem z ugrizi in da se davljenja poslužujejo le pri plenu.

Pitona so sicer že ujeli in je v varstvu policije, incident pa je sprožil ogorčenje v majhnem mestecu Campbellton. Podžupan Ian Comeau je izrazil obžalovanje nad incidentov in opozoril, da je v mestu mnogo ljudi nasprotovalo odprtju trgovine z eksotičnimi živalmi. Pri tem je obljubil takojšen pregled njenega delovanja.