Pobegnil z zaprtega oddelka

Pogrešani Radovan Jug bi lahko bil nevaren, pri sebi ima kovinske škarje, zato ne navezujte stika z njim, temveč pokličite policijo.

Objavljeno
15. februar 2016 15.45
Jure Predanič
Jure Predanič

Nova Gorica - Iz socialno-varstvenega zavoda (SVZ) Dutovlje je v petek popoldne pobegnil oskrbovanec zaprtega oddelka, 60-letni Radovan Jug, ki ima stalno prebivališče sicer prijavljeno v Solkanu.

Kot je sporočil Amadeo Žigon s PU Koper, je pogrešani visok približno med 175 in 180 centimetrov, srednje postave z večjim trebuhom, okroglega obraza, kratkih in redkejših las sive barve, sive brade, svetle polti. Med pobegom je bil oblečen v hlače trenerke temno modre barve in v karirasto srajco, obut v čevlje. Pri sebi ima poleg denarnice, v kateri sicer nima ne denarja ne kartic ali dokumentov, tudi navadne kovinske škarje, so še opozorili na policiji.

Ker so se z Jugom policisti že srečali zaradi nasilnih dejanj in bi lahko bil nevaren - zaradi tega je bil s sklepom sodišča tudi nameščen na zaprtem oddelku SVZ Dutovlje - policisti vse pozivajo, naj ob srečanju z njim ne poskušajo navezati stika in naj takoj obvestijo policijo na številko 113 ali na anonimno številko 080 1200.