Pod parkiranim kombijem je eksplodiralo

Okrog 1.15 je na Pragerskem pod parkiranim kombiniranim vozilom eksplodiralo za zdaj še neznano eksplozivno telo.

Objavljeno
21. maj 2013 11.30
EKSPLOZIJA V PRAGERSKEM
Danilo Utenkar, Slovenska Bistrica; Miha Rubin, Maribor
Danilo Utenkar, Slovenska Bistrica; Miha Rubin, Maribor
Pragersko, Maribor - Del Pragerskega je danes ob 1:15 zjutraj prebudil močan pok. Eksplozija je odjeknila v Levstikovi ulici, pod vozilom ob precej razkošni stanovanjski hiši, v kateri z družino prebivata Karmen Varga in njen življenjski sopotnik Drago Kreslin.

Policisti so potrdili, da je eksplodiralo zaradi podtaknjenega neznanega sredstva pod kombijem, ki je bil parkiran pod nadstrešnico ob omenjeni hiši. »Udarni val je ob eksploziji zraven vozila, pod katerim je bilo nastavljeno to sredstvo, poškodoval še drugo parkirano kombinirano vozilo in še eno osebno vozilo, vse last istega oškodovanca,« je sporočil Miran Šadl, na mariborski policijski upravi predstavnik za odnose z javnostjo.

Prav tako je eksplozivno telo poškodovalo stekla na oškodovančevi stanovanjski hiši in pročelje še dveh sosednjih hiš.

Sosedje iz ulice so nam na kraju samem povedali, da je bila nočna eksplozija zelo močna, najprej pa so bili skorajda vsi prepričani, da je kje v sosedstvu razneslo jeklenko s plinom. Karmen Varga in Drago Kreslin za izjavo danes nista bila dosegljiva, kot podjetnika pa menda delujeta na področju gradbeništva oziroma nepremičnin.

Po naših informacijah ima Karmen Varga svoj lokal na območju nekdanjega Tama v Mariboru, za Kreslina, ki se menda ukvarja s posredništvom pri prodaji, pa je bilo na kraju dogodka slišati, da se je ukvarjal še z izterjavami.

Sodelovali tudi forenziki iz Ljubljane

Policisti in kriminalisti so danes prizorišče eksplozije preiskovali skoraj do poldneva, kombi znamke Peugeot pa so odpeljali na podrobnejši pregled. Miran Šadl je povedal, da so pri ogledu sodelovali tudi strokovnjaki iz Nacionalnega forenzičnega laboratorija iz Ljubljane. V tem laboratoriju bodo po Šadlovih besedah z nadaljnjimi analizami poskušali ugotoviti, kakšno eksplozivno sredstvo je razneslo pod vozilom.

Pragerčane je dogodek kar prestrašil, še posebno zaradi tega, ker so pred meseci v gostinskem lokalu našli pritrjeno eksplozivno napravo, ki pa ni eksplodirala.

V noči na torek je bilo v Levstikovi ulici drugače, a na srečo v eksploziji nihče ni bil poškodovan. Materialna škoda pa presega 50.000 evrov, so sporočili z mariborske policijske uprave.

Več informacij so napovedali ob koncu preiskave.