Pod Triglavom umrla zakonca z območja Ljubljane, na Dleskovški planoti planinec

Tura se je za moškega in žensko tragično končala na pobočju Rži. Na Dleskovški planoti je slabost obšla planinca v steni. 

Objavljeno
01. november 2015 14.10
Posodobljeno
01. november 2015 14.10
fon*GRZS
Je. G., Delo.si
Je. G., Delo.si
Med Staničevim domom in Kredarico sta zaradi hudih poškodb umrla zakonca z območja Ljubljane, ki sta se že vceraj iz Kota‎ proti Kredarici odpravila na enodnevno gorsko turo. Tura se je tragično končala na pobočju Rži, s katerega sta na višini okoli 2500 metrov padla nekaj sto metrov nižje in tam obležala. Razmere na pobočju so bile zahtevne, pot pa je ponekod danes prekrita s pomrznjenim snegom in zato spolzka. Pokojna je danes okoli 11. ure našel planinec, ki je dogodek prijavil. Posamezne okoliščine dogodka kriminalisti še preverjajo, o ugotovitvah pa bodo obvščali pristojno državno tožilstvo, so sporočili s PU Kranj. 

Gore pa so bile usodne tudi za planinca, ki ga je v steni na Dleskovški planoti v občini Luče, obšla slabost. Posredovali so gorski reševalci GRS Celje in helikopterska posadka s helikopterjem slovenske vojske, ki so planinca in planinko s pomočjo vitla rešili iz stene. Kljub hitremu posredovanju reševalnih služb je planinec umrl, soplezalka pa ni bila poškodovana, je razvidno iz objave centra uprave za zaščito in reševanje.