Podzemno skladišče marihuane

V Mehiki so odkrili dve toni marihuane, zakopane v grobovih.

Objavljeno
29. julij 2012 18.40
MEXICO/
STA
STA

Ciudad de Mexico - Mehiški vojaki so na pokopališču v bližini nemirnega mesta Ciudad Camargo na severovzhodu države našli več kot dve toni marihuane, zakopane v grobovih, je v soboto sporočilo tamkajšnje obrambno ministrstvo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Vojaki so med patruljo v vasi Los Villa Nueva nedaleč od mesta Ciudad Camargo, ki leži ob meji z ZDA, našli 241 zavojev marihuane, skritih v dveh grobovih pod kamnitimi ploščami. Skupaj so zavoji tehtali 2241 kilogramov.
Ciudad Camargo leži okoli 775 kilometrov severno od prestolnice Ciudad de Mexico ob južnem bregu reke Rio Grande, ki leži na meji med Mehiko in ameriško zvezno državo Teksas.

Ciudad Camargo in njegova okolica veljata za eno najbolj nemirnih območij v državi, kjer se več kriminalnih združb bori za nadzor nad potmi za tihotapljenje drog v ZDA.

Od leta 2006, ko je postal predsednik Mehike Felipe Calderon, je bilo v boju proti mehiškim mamilarskim kartelom in v njihovih medsebojnih spopadih ubitih že več kot 50.000 ljudi.