Pogrešanega avstrijskega kajakaša še iščejo

Kajakaš, ki ga iščejo že od sobote, se je prevrnil na območju, kjer je plovba zaradi nevarnosti prepovedana.

Objavljeno
09. julij 2012 13.26
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Tolmin, Kobarid - Na reki Soči se danes nadaljuje iskanje 21-letnega kajakaša iz Avstrije, ki ga pogrešajo od sobote popoldne, ko se je pri spustu po brzicah reke v kraju Otona pri Kobaridu prevrnil. V akciji sodelujejo tudi kajakaši, ki pregledujejo območje od kraja dogodka do vasi Kamno, so povedali na Policijski upravi Nova Gorica.

Kot je za STA povedal tiskovni predstavnik uprave Dean Božnik, se je kajakaš prevrnil na območju, kjer je plovba zaradi nevarnosti prepovedana. Po njegovih besedah so se na tem odseku v preteklosti že dogajale nesreče, tudi s smrtnim izidom.

V iskalni akciji v nedeljo so sodelovali tolminski gorski reševalci, potapljači podvodne reševalne službe iz Tolmina, gasilci, policisti in kajakaši. Z iskanjem so sicer začeli v soboto po dogodku, vendar so akcijo morali zaradi nevarnosti zvečer prekiniti, je pojasnil Božnik.

Nesreča se je v soboto zgodila, ko sta se 21-letnik in še en avstrijski državljan vsak s svojim kajakom nekaj pred 18. uro spustila po brzicah reke Soče med Trnovim ob Soči in Kobaridom.

Ob prihodu v kraj Otona pri Kobaridu se je 21-letnik sredi brzic, kjer so večje skale in večji tolmun, prevrnil. Vodni tok ga je potegnil pod gladino, prazen kajak pa je odnesel naprej.