Pogumnež iz vode rešil žensko

Moški je iz potapljajočega vozila rešil žensko, ki je zapeljala v potok pri novomeški bolnišnici.

Objavljeno
18. november 2014 14.08
lindic*NM urgenca
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Novo mesto - Prisebnosti 27-letnega moškega se gre zahvaliti, da se črna prometna statistika ni povečala za eno osebo. Včeraj nekaj minut pred poldnevom je 59-letna voznica parkirala avtomobil ob cesti na peščeni in razmočeni travnati brežini. »Zaradi razmočenosti terena je vozilo z voznico pričelo drseti po brežini. Avtomobil se je prevrnil, na bočni strani obstal v potoku, voda pa ga je pričela odnašati proti reki Krki,« so sporočili iz novomeške policijske uprave.

Naključna mimoidoča, ki je opazila zdrs vozila, je začela klicati na pomoč.Na klice se je odzval požrtvovalni 27-letni moški, ki je zabredel v vodo do avtomobila, v katerega je že začela vdirati voda. »Z velikimi napori mu je uspelo odpreti vrata potapljajočega vozila in iz njega rešiti žensko. Pomagal ji je iz vode, avtomobil pa je potonil. 59-letno žensko so oskrbeli reševalci,« so še sporočili policisti.

Ob tem so napovedali, da bo pogumnega občana v prihodnjih dneh sprejel direktor Policijske uprave Novo mesto Janez Ogulin in se mu zahvalil za »junaško in odločno ukrepanje v trenutkih, ko je bilo ogroženo človeško življenje«.