Filmski poskus umora v Hočah

Povod za streljanje naj bi bilo ljubosumje.

Objavljeno
14. marec 2017 16.29
Aleš Andlovič
Aleš Andlovič
Hoče – Filmsko streljanje je sinoči kalilo nočni mir v Hočah blizu Maribora. Okoli devete ure zvečer naj bi 26-letni moški (po naših podatkih je doma iz Pesnice) na parkirišču blizu nekdanjega trgovskega centra Lesnina streljal na 36-letnika iz Slovenske Bistrice.

Kaj naj bi bil povod za streljanje, policisti šele raziskujejo, menda pa je do poskusa umora prišlo zaradi ljubosumja. Starejšemu moškemu je uspelo pred kroglami pobegniti v svoj avtomobil audi A6 avant in se z njim odpeljati proti Mariboru. A strelec mu je sledil z BMW nemških registrskih tablic. Zasledovanje se je nadaljevalo vse do ceste Proletarskih brigad v Mariboru, kjer je moški iz Pesnice zaradi bližine policijske postaje zasledovanje opustil. A ne za dolgo, saj je z namenom, da ga žrtev ne bi spoznala zaradi avtomobila, sedel v škodo octavio koprskih registrskih tablic, ki naj bi jo tudi ponavadi uporabljal.

Žrtev se je medtem vrnila v Hoče in se odpravila proti Slovenski Bistrici. A v križišču za Slivnico, naj bi mu napadalec s svojo škodo zaprl pot, da je moral, tako Miran Šadl z mariborske policijske uprave, »sunkovito zapeljati vzvratno do križišča, za tem pa je po Tržaški in Titovi cesti odpeljal v središče Maribora«. Toda že po nekaj kilometrih vožnje po Tržaški cesti ga je osumljenec dohitel v bližini trgovine Harvey Norman in med vožnjo ponovno streljal proti njemu. Izvedeli smo, da žrtev v streljanju ni bila huje ranjena, medtem ko je strelec pobegnil, a se še iste noči sam predal policiji. »Trenutno poteka intenzivna kriminalistična preiskava,« je sklenil Šadl in pozval vse morebitne priče strelskega obračuna, naj se zglasijo na najbližji policijski postaji ali pokličejo na telefonsko številko 113.