Policija izdelala fotorobota uličnega roparja

Mariborski policisti in kriminalisti skupaj z odškodovancem izdelali fotorobota moškega, ki je v ponedeljek oropal Ptujčana.

Objavljeno
20. avgust 2015 16.36
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika

Maribor - Ptujčan se je v ponedeljek zvečer sprehajal po mestnem parku v Mariboru, ko je v neposredni bližini bazena srečal neznanca, s katerim se je zapletel v pogovor. Med pogovorom je neznanec 44-letnega Ptujčana brez vzroka z roko tako močno udaril v obraz, da je moški padel na tla. »Ležečemu na tleh je z vratu strgal in odtujil debelejšo zlato verižico, nato pa zbežal neznano kam,« so sporočili iz mariborske policijske uprave.

Mariborski policisti in kriminalisti so skupaj z oškodovancem tega dejanja izdelali fotorobota. »Po prepričanju oškodovanca je ropar zelo podoben moškemu na sliki,« so danes sporočili iz mariborske policijske uprave.

Ulični ropar, ki ga policija še išče, je moškega oškodoval za okoli 350 evrov. Ropar je po navedbah policije star več kot 50 let in visok okoli 185 centimetrov. Neznanec je srednje postave, sivih las, oblečen pa je bil v jeans hlače in temno jakno.

Policija poziva vse, ki poznajo to osebo, naj to sporočijo na interventno številko policije 113 ali na anonimno telefonsko številko 080 1200.