Policija nadaljuje preiskavo Janše in Zagožna

Specializirano državno tožilstvo bo presodilo, ali obstajajo znaki pregonljivega kaznivega dejanja izdaje tajnih podatkov.

Objavljeno
28. november 2013 20.50
Ljubljana 24.11.2011 - Soocenje na POP TV - na sliki Janez Jansa in Urska Jansa.foto:Blaz Samec/DELO
Majda Vukelić, notranja politika
Majda Vukelić, notranja politika

Ljubljana - Policija nadaljuje finančno preiskavo zoper prvaka SDS Janeza Janšo in pokojnega vidnega člana SDS Jožeta Zagožna.

Tako so nam danes zatrdili na policiji. Na naše vprašanje, ali potekajo tudi kakšne aktivnosti v zvezi z na spletnih portalih javno objavljeno odredbo za izvedbo te finančne preiskave, pa so na policiji pojasnili, da bo v tem primeru Specializirano državno tožilstvo (SDT) presodilo, ali obstajajo znaki uradno pregonljivega kaznivega dejanja izdaje tajnih podatkov (ali katerega drugega kaznivega dejanja).

Policija bo izvedla preiskovalne aktivnosti, da bi potrdila sume kaznivega dejanja in odkrila storilce. »V tem primeru torej pričakujemo usmeritve tožilstva za nadaljnje aktivnosti glede suma storitve katerega koli uradno pregonljivega kaznivega dejanja, ki bi prišlo v poštev glede na dane okoliščine,« so sporočili s policije.

Po naših informacijah je tožilstvo policiji že posredovalo takšne usmeritve. Tako je najverjetneje le vprašanje časa, kdaj se bo policija zglasila na SDT.