Policija našla »koroško deklico«, oče izpuščen

Policija je sinoči našla pogrešano deklico. Deklica je že pri mami. Munca in Markačevo so zjutraj izpustili iz pripora.

Objavljeno
28. marec 2012 23.48
Posodobljeno
28. marec 2012 23.30
Mateja Celin, Slovenj Gradec; Ti. K., Ba. P., Delo.si
Mateja Celin, Slovenj Gradec; Ti. K., Ba. P., Delo.si

Ljubljana - Potem ko so policisti v poznih nočnih urah v Ljubljani našli pogrešano koroško deklico, ki je bila po neuradnih podatkih ves ta čas (več kot leto dni) z babico, nam je odvetnik Luka Podjed potrdil, da so zjutraj iz pripora izpustili Matica Munca in Natalijo Markač, iz policijskega pridržanja pa tudi Munčevo ženo Jernejo. Pripor je bil odpravljen tudi dekličinemu očetu Boštjanu Kakerju.

Deklica je živa in zdrava in je že pri mami Aleksandri Tuksar.

Matica Munca in njegovo sodelavko Natalijo Markač iz zasebne svetovalnice Akcija je policija prijela v petek, v nedeljo pa je preiskovalna sodnica za oba odredila pripor zaradi domnevne vpletenosti v skrivanje petletne deklice. V torek popoldne so pridržali tudi Jernejo Munc.

Sledilo je pojasnjevanje odvetnika očeta koroške deklice Boštjana Verstovška, da je bilo dotedanje ravnanje očeta v nasprotju z njegovo resnično voljo, saj ni želel, da se deklico skriva, a je molčal zaradi pritiskov in groženj. V potrditev navedb, da je od Munca in Markačeve že več mesecev zahteval vrnitev deklice, je Boštjan Kaker priložil pisma, ki jih je pisal obema.

Podrobnosti bodo policisti razkrili na tiskovni konferenci ob 14. uri.