Policija našla napadalce na Jeseničana

Jeseničana so marca napadli trije Kranjčani, dva moška in ženska, zaradi maščevanja.

Objavljeno
09. april 2015 11.52
V pretepu skupine mladih je ponoči so neznanci sinoči zabodli 25-letnika iz Slovenije
I. R., kronika
I. R., kronika

Kranj − Kranjski policisti so po intenzivnem zbiranju obvestil preiskali marčni napad na 37-letnega Jeseničana v središču Kranja in ugotovili, da so ga zagrešili trije Kranjčani, dva moška in ženska.

Jeseničan je bil brutalno pretepen 13. marca okoli 19. ure. Po napadu je izginil tudi njegov osebni avtomobil, ki je bil 22. marca pozno zvečer zažgan najden na Primskovem.

Intenzivno zbiranje obvestil se je začelo takoj po prijavi in nadaljevalo v naslednjih dneh in tednih, po več deset opravljenih razgovorih so policisti dognane sume v zelo zahtevni preiskavi povezali s tremi mlajšimi Kranjčani. Te so že obravnavali v skladu s predpisi o kazenskem postopku, jih zaradi sumov več kaznivih dejanj že zaslišali, za nezakonita ravnanja pa jih bodo tudi kazensko ovadili, so sporočili iz kranjske policijske uprave.

Motiv za napad je maščevanje

Policisti so tako ugotovili, da so se Kranjčani, gre za dva moška in žensko, spravili nad Jeseničana zaradi maščevanja. Najprej ga je eden od osumljencev v navzočnosti drugih dveh s predmetom brutalno pretepel pod Kokrškim mostom. Pustili so ga na kraju napada, nato se je hudo poškodovan sam zatekel pred trafiko na Tavčarjevi ulici, kjer so ga tudi našli.

Po pretepu so mu napadalci odtujili tudi nekatere predmete, kasneje pa še osebni avtomobil, ki so ga najprej nekaj dni uporabljali, 22. marca pozno zvečer pa zažgali na Primskovem.

Kranjčani so osumljeni povzročitve hudih telesnih poškodb, tatvine avtomobila in poškodovanja tuje stvari, kar so storili 22. marca, ko so zažgali avtomobil žrtve napada, še dodajajo na Policijski upravi Kranj. Za povzročitev hude telesne poškodbe je zagrožena kazen z zaporom do petih let, prav tako za tatvino, poškodovanje tuje stvari pa se kaznuje z zaporom do dveh let.