Policija obljublja nagrado za informacije o Časarju

Lani pozimi je nenadoma izginil, za njim je koprsko okrožno sodišče izdalo odredbo za razpis tiralice.

Objavljeno
02. december 2014 13.35
press-časar
Boris Šuligoj, Koper
Boris Šuligoj, Koper

Koper - Generalna policijska uprava je objavila poziv, s katerim vabi javnost, da ji posreduje kakršne koli informacije, ki bi pomagale izslediti obsojenca Roberta Časarja, ki se ni zglasil na prestajanje petih let in devetih mesecev zaporne kazni.

Lani pozimi je nenadoma izginil, za njim je koprsko okrožno sodišče izdalo odredbo za razpis tiralice, sklep o odreditvi pripora in evropski nalog za prijetje in predajo. Zoper njega je razpisana tudi mednarodna tiralica.

Policija bo vsako pridobljeno informacijo, ki bo pripomogla k izsleditvi in prijetju obsojenca, denarno nagradila. Višina nagrade pa bo odvisna od koristnosti same informacije in okoliščin, v katerih bo posredovana.

Čimprejšnje prijetje je ključnega pomena za pravočasen in ustrezen zaključek kazenske zadeve. Informacije o nekdanjemu predsedniku uprave Luke Koper lahko policiji posredujete na anonimno telefonsko številko 080 1200, na interventno telefonsko številko 113 ali preko spletnega portala »Anonimna e-obvestila o pogrešanih in iskanih osebah«.