Streljanje na Viču prevzel NPU

Nacionalni preiskovalni urad potrdil, da je bil včeraj na Viču ustreljen moški.

Objavljeno
17. december 2014 07.28
Posodobljeno
17. december 2014 07.28
via bona 3
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Ljubljana − »Danes so primer prevzeli preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada, ki skupaj z ljubljanskimi kriminalisti nadaljujejo intenzivno preiskavo,« je pred nekaj minutami sporočil tiskovni predstavnik NPU Drago Menengalija. Prve ugotovitve policije kažejo, da je neznani storilec ustrelil moškega, ki se je pripeljal na parkirni prostor, vozilo zaklenil in se odpravil proti gostinskemu lokalu. Po izvršenem dejanju je neznanec zbežal, moški pa je hudo poškodovan obležal na parkirišču. Po neuradnih podatkih je bil moški ustreljen v glavo.

Kriminalisti so že včeraj na kraju skupaj z dežurnima preiskovalnim sodnikom in državnim tožilcem začeli opravljati ogled kraja kaznivega dejanja. Prav tako so začeli intenzivno zbirati obvestila za razjasnitev okoliščin, ki so kakorkoli povezane s primerom.

Preiskovalci skupaj s forenziki nadaljujejo opravljanje ogleda kraja kaznivega dejanja, ki ga obravnavajo kot poskus uboja. Po navedbah Menengalije opravljajo tudi razgovore. »V tej fazi preiskave preverjamo vse možne verzije in motive, ki so lahko povod za omenjeni dogodek,« je sporočil.

Policija je bila o poškodovanem, ki so ga našli na enem od parkirnih prostorov na območju Viča, obveščena v torek okoli 19.45. Moškemu so nudili nujno zdravniško pomoč, nato pa so ga z reševalnim vozilom prepeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Po neuradnih informacijah je bil ustreljen direktor Kemijskega inštituta, ki se je nameraval udeležiti službene novoletne večerje v eni od restavracij na Tbilisijski ulici, v bližini katere so ga našli.

»Včeraj zvečer nas je pretresla novica o nasilnem dejanju na območju občine Vič. Zaradi varovanja osebnih podatkov, zaščite svojcev in interesa preiskave, ki jo opravlja policija, vam drugih informacij ne moremo posredovati,« je danes sporočila tiskovna predstavnica kemijskega inštituta Brigita Pirc.