Policija za otroke

Policisti so otrokom predstavili policijsko opremo ter spregovorili o poklicu policista ter vsebinah, pomembnih za varnost otrok.

Objavljeno
05. november 2013 13.30
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Ljubljana - Policijska akademija je danes pripravila preventivni dogodek za otroke z naslovom Policija za otroke. Udeležilo se ga je 80 predšolskih otrok. Policisti so jim predstavili policijsko opremo ter spregovorili o poklicu policista ter vsebinah, pomembnih za varnost otrok, je za STA pojasnil direktor uprave uniformirane policije Srečko Jarc.

Po njegovih besedah so otrokom predstavili, kako ravnati v prometu in v drugih nevarnih situacijah. Ob tem je izrazil upanje, da bodo otroci premagali strah pred policisti, katerih naloga je varovanje in pomoč državljanom.

Policisti so otrokom na njim razumljiv način spregovorili o varnosti v prometu in o tem, kako je pomembna uporaba kresničk za boljšo vidnost udeležencev v prometu. Ob tem policisti po besedah Jarca pričakujejo, da bodo ta opozorila upoštevali tudi, ko bodo odrasli.

Na Policijski akademiji v Tacnu so policisti otrokom pokazali tudi policijska vozila in poligon, kjer se usposabljajo za vožnjo z motorji, ter opremo, ki jo uporabljajo pri svojem delu. Otroci, stari pet in šest let, so se srečali tudi s službenimi konji in policijskim psom. Ob tem so policisti prikazali, kako pes opravi manjšo nalogo. Otroci so imeli možnost tudi sesti na konja ob spremstvu policistov.

V okviru dogodka so se otroci vključili tudi v posamezne aktivnosti, med katerimi je Jarc izpostavil preizkus gibalnih sposobnosti in spretnostne naloge.

Direktor uprave uniformirane policije je nad odzivom otrok navdušen, saj so otroci budno poslušali in spremljali vse, kar so jim policisti pokazali.

V preventivnem dogodku je sodelovalo okoli 20 policistov, dva službena konja in en pes, je še pojasnil Jarc.