Policist ubil moškega, ki bi ga moral rešiti

Američan je policista napadel, ker je ta vztrajal, naj zapusti avtomobil in se reši pred naraščajočo vodo.

Objavljeno
01. junij 2015 10.27
Posodobljeno
01. junij 2015 15.00
Severe Weather
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Okmalgee − Močno deževje je v ZDA povzročilo številne težave voznikom, saj so na poplavljene vode ponekod zalile cestišča. Voznika, ki sta ostala ujeta na cestišču, ki ga je vedno bolj zalivala voda, sta na pomoč poklicala policiste, za enega izmed njiju pa se je policijsko posredovanje končalo s smrtjo, poroča ameriški spletni portal Huffingtonpost.

Ko sta policista prišla na kraj dogajanja, sta zagledala moška, ki sta se ukvarjala le s tem, kako avtomobil spraviti na varno, medtem pa je nivo vode nevarno naraščal. Policista sta ju poskušala spraviti iz vode, vendar neuspešno, saj eden izmed obeh moških avtomobila ni hotel prepustiti silam narave. »Poskušala sta ju prepričati, naj prideta iz vode, saj je policista skrbelo, da ju bo voda odnesla,« je pojasnil policist Paul Timmons. Ko je moški vendarle prišel na kopno, je napadel policista, ki je zahteval, naj zapustita avtomobil. Med prepirom je policist nasilneža ustrelil in ubil.

Policija nesrečni dogodek še preiskuje, zato niso razkrili podrobnih informacij. Za zdaj je jasno le, da so policisti po Timmonsovih navedbah pri enem izmed obeh moških našli tudi orožje, zato ni izključeno, da je moški prvi streljal na policista.