Policist ubil tonskega tehnika

Med snemanjem policijske akcije v živo je ameriški policist smrtno ranil tonskega tehnika.

Objavljeno
28. avgust 2014 10.56
Posodobljeno
28. avgust 2014 15.00
ankele policija
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Omaha − Med snemanjem v Ameriki priljubljene televizijske oddaje z naslovom Policaji, ki spremlja varuhe reda in miru, ko gredo v akcijo, je umrl 38-letni tonski tehnik Dion Bryce, medtem ko jo je snemalec Michael Lee odnesel brez praske. Dion in Lee sta sledila policistoma v restavracijo Wendy v Omahi v ameriški zvezni državi Nebraska, v kateri je potekal rop. V restavraciji sta policista pozvala roparja naj odloži orožje, vendar je ta dvakrat ustrelil proti njima, zato sta policista odgovorila s streli.

Policista sta z nekaj streli zadela roparja Corteza Washingtona, ki je pozneje umrl, eden izmed izstrelkov pa je smrtno ranil tudi 38-letnega tehnika. Preiskava je pokazala, da neoboroženega tehnika ni mogel ustreliti ropar, saj je ta uporabljal zračno pištolo airsoft, iz katere se lahko izstreli le plastične kroglice. »Šlo je za prijateljski ogenj. Pištola airsoft izgleda in tudi funkcionira kot prava pištola,« je v zagovor policistoma po incidentu povedal načelnik policije Todd Schmaderer.

Televizijsko oddajo Policaji so začeli snemati že daljnega leta 1989. V 25-letni zgodovini oddaje so bili štirikrat nominirani za prestižno nagrado Emmy, na svetovnem spletu pa oddajo oglašujejo kot prvi pravi in nerežirani resničnostni šov. V oddaji snemalec in tonski tehnik hodita za petami policistom v racijah, streljanjih, ropih in drugih odmevnejših kaznivih dejanjih. Šov poteka brez nagovora ali podnapisov, zato lahko gledalci gledajo in poslušajo policijsko akcijo iz prve roke.