Policista bi nabodel z vilami

Moški je soseda napadel s kolom in grabljami, na policista pa se je spravil kar z vilami.

Objavljeno
06. avgust 2015 13.57
lvi*sp/mnenja
Ju. P., kronika
Ju. P., kronika

Gornja Radgona − V Gornji Radgoni so imeli policisti veliko dela z moškim, ki je kršil javni red in mir. Končalo se je z ovadbo zaradi napada na uradno osebo, lahko pa bi se tudi precej slabše, in sicer za soseda ali pa katerega od policistov.

Kot je pojasnila tiskovna predstavnica policijske uprave Murska Sobota Suzana Rauš, jih je o početju agresivnega moškega malo pred 14. uro obvestil njegov sosed. »Policisti so ugotovili, da 43-letni občan prišel k prijavitelju in ga najprej napadel z lesenim kolom, nato pa še z grabljami in ga pri tem večkrat udaril. Po dejanju se je prijavitelj umaknil v stanovanjsko hišo, kršitelj pa je odšel domov,« je povedala.

Prihod policistov pa ga je očitno tako razjezil, da je prišel iz stanovanjske hiše, vzel najprej manjši kol, nato pa še vile. Policista je napadel in jima grozil, da ju bo ubil. »Kljub ukazom policistov, naj se pomiri, tega ni upošteval in se aktivno upiral, a sta ga policista obvladala,« je povedala Suzana Rauš.

Zaradi napada na uradno osebo so moškemu odvzeli prostost, z grožnjami, da bo policista ubil, pa je nadaljeval še v prostorih policijske postaje Gornja Radgona. Tudi v prostorih za pridržanje je uničeval »drobni inventar« in se pri tem lažje telesno poškodoval. Prav tako sta bila lažje telesno poškodovana prijavitelj in policist. Moškega bodo ovadili.