Policisti še preiskujejo uboj igralca Gašperja Tiča

Osumljenca uboja 44-letnega igralca bodo jutri prepeljali pred preiskovalnega sodnika.

Objavljeno
19. junij 2017 13.04
I. R.
I. R.

Ljubljana - Policisti so danes nadaljevali preiskavo tragične smrti 44-letnega dramskega, televizijskega in filmskega igralca ter scenarista in režiserja Gašperja Tiča, ki ga je v nedeljo do smrti zabodel 20-letnik – po neuradnih podatkih gre za Stefana Cakića. Ta se je policiji v nedeljo menda predal sam, danes pa je še bil v policijskem pridržanju. Pred preiskovalnega sodnika ljubljanskega okrožnega sodišča ga bodo prepeljali jutri.

Policisti so danes nadaljevali ogled kraja dogodka in zbiranje obvestil, s katerim bodo pojasnili tudi ozadje spora med osumljencem in žrtvijo. »Preiskava kaznivega dejanja še vedno poteka, kriminalisti tudi še opravljajo preiskovalna dejanja [ogled kraja ipd.]. Dvajsetletni osumljenec je v policijskem pridržanju ter bo v 48 urah priveden k preiskovalnemu sodniku,« so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

»Z do zdaj zbranimi obvestili so kriminalisti ugotovili, da sta se znanca, 20-letni osumljenec in 44-letni oškodovanec, družila v enem izmed ljubljanskih lokalov. Ko sta lokal zapustila, sta skupaj odšla v stanovanje v centru Ljubljane, kjer sta se sprla oziroma je med njima nastal prepir. Med prepirom je 20-letni osumljenec z nožem večkrat zabodel 44-letnega oškodovanca, ki je na kraju zaradi poškodb umrl.« Policija več podatkov o tragičnem dogodku za zdaj ne razkriva zaradi interesa preiskave.


Foto: Dejan Javornik/Slovenske novice

Cakić in Tič sta se po neuradnih podatkih v noči s sobote na nedeljo družila v enem od gostinskih lokalov nasproti železniške postaje, v zgodnjih jutranjih urah pa sta se s taksijem odpeljala k Tiču v njegovo stanovanje, kamor se je Tič menda preselil le nekaj tednov pred tem. Ljubljanski policisti so mrtvega igralca našli v nedeljo zjutraj. Cakiću so kmalu po dogodku odvzeli prostost in ga vklenjenega odpeljali iz stanovanja. Po nekaterih podatkih je menda prav on poklical policijo, po drugih pa naj bi policijo zaradi hrupa in vpitja poklicali spodnji sosedi.

Kaj natančno se je dogajalo, bo pokazala policijska preiskava. Truplo pokojnega igralca so odpeljali na Inštitut za sodno medicino Ljubljana, kjer bodo opravili obdukcijo. Z ljubljanske policijske uprave so sporočili, da preiskujejo kaznivo dejanje uboja. Kazenski zakonik za to kaznivo dejanje predvideva kazen zapora od petih do 15 let.