Policisti preiskujejo rop menjalnice v Dolgi vasi

Policisti iščejo dva moška, ki sta oropala menjalnico na mejnem prehodu v Dolgi vasi. Odnesla sta okoli 6000 evrov v različnih valutah.

Objavljeno
17. december 2017 10.07
Ma. F., STA
Ma. F., STA

Dolga vas – Prekmurski policisti obravnavajo rop na nekdanjem mejnem prehodu v Dolgi vasi. V soboto sta nekaj pred 22. uro v menjalnico vstopila moška. Eden je v roki držal pištolo in od uslužbenke zahteval denar. Po dejanju sta uslužbenko zaklenila v prostore menjalnice in zbežala.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Murska Sobota, je prvi neznani storilec stopil pred okence menjalnice, ki je v sklopu gostinskega lokala. Menjalnica je bila v tem času zaprta, saj zaposlena hkrati opravlja delo v menjalnici in tudi streže goste v gostinskem lokalu. Ko je zaposlena opazila, da pri okencu menjalnice stoji moški je odšla do menjalnice in odklenila vrata prostora menjalnice.

V tem času je za njo prišel drug neznani storilec, iz žepa potegnil pištolo in zahteval denar. Zaposlena je odprla predal z denarjem, ki je neznani storilec pobral. Po dejanju sta storilca uslužbenko zaklenila v prostore menjalnice in zbežala proti makadamskem parkirnem prostoru, kjer so bila parkirana tovorna vozila. Odnesla sta okrog 6000 evrov v različnih valutah.

Prvi neznani storilec je bil mlajši moški močnejše postave, visok okoli 175 centimetrov, krajše postriženih temnejših las, na glavi je imel modro kapo s ščitnikom modre. Oblečen je bil v zimsko svetlo zeleno jakno s kapuco, temno zelen pulover, modre jeans hlače in obut v črne športne copate z belim robom. Oseba je imela v roki črno pištolo.

Drugi neznani storilec je bil starejši moški, visok okoli 180 centimetrov, suhe postave, črnih las in štrleče brade, na glavi je imel kapo s ščitnikom. Oblečen je bil v daljšo temnejšo jakno, svetlejše hlače in obut v črne čevlje.

Policisti pozivajo vse, ki bi karkoli vedeli o ropu, da to sporočijo na najbližjo policijsko postajo ali številko 113 ali anonimni telefon policije 080 12 00.