V Bohinju do smrti zaboden učitelj

Do smrti zaboden učitelj Pavel Zupan je učil na osnovni šoli v Bohinjski Bistrici in v osnovni šoli v Gorjah.

Objavljeno
04. november 2014 08.21
iza*policija
Blaž Račič, Mi. K., kronika
Blaž Račič, Mi. K., kronika
Bohinjska Bistrica – Po poročanju kranjskih policistov so v ponedeljek popoldan v Nomenju v občini Bohinj našli truplo 58-letnega domačina. Policisti ugotavljajo, da je pokojni umrl v sumljivih okoliščinah, drugih podrobnosti pa niso hoteli razkriti. Po naših informacijah je bil do smrti zaboden Pavel Zupan, učitelj, ki je učil na osnovni šoli v Bohinjski Bistrici in v osnovni šoli v Gorjah. Kot je povedala ravnateljica osnovne šole dr. Janeza Mencingerja iz Bohinjske Bistrice Mojca Rozman so izgubili mirnega, tihega in odličnega sodelavca.

Po nedavni smrti matere je pokojni Pavel Zupan v hiši v Nomenju živel sam, kaj bi lahko bil razlog za smrt, si Zupanovi sodelavci iz šole ne predstavljajo. V Bohinju se zdaj širijo ugibanja, da je Zupan kupoval avto in naj bi imel doma nekaj denarja.

Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri potrditve teh sumov po predpisih o kazenskem postopku. Kraj dogodka sta si že v ponedeljek ogledali tudi preiskovalna sodnica in državna tožilka, je še sporočil Bojan Kos, tiskovni predstavnik kranjske policijske uprave.

Zaradi razjasnitev okoliščin policija poziva vse, ki imajo kakršne koli informacije o žrtvi, storilcu ali sumljivih okoliščinah (na primer o osebah, s katerimi se je predvsem v zadnjih dneh družila zrtev ali sumljivih vozilih), naj to sporočijo na anonimno številko policije 080 1200 oziroma interventno številko 113.