Policisti prišli po Bavčarja, odšli brez njega

Vodja zasebne bolnišnice Medicor pisno potrdila, da ima pacient resne težave.

Objavljeno
28. januar 2015 20.44
Igor Bavčar po obsodbi 19.julija 2013
B.Š., Izola
B.Š., Izola
Izola - Bolnišnico Medicor sta danes obiskala kriminalista, ki sta nameravala odpeljati obsojenca na prestajanje kazni. Vodja Medicorja in Bavčarjeva lečeča zdravnica Metka Zorc jima tega ni prepovedala, dala pa jima je jasno vedeti, da v tem primeru ona ne prevzema odgovornosti za zdravje pacienta.

Ko je pisno potrdila, da ima pacient resne težave in da ima za jutri naročene ponovne preiskave, sta kriminalista odšla. Kasneje so v Medicor prišli še pravosodni policisti, ki prav tako niso odpeljali obsojenca.

»Igor Bavčar mi je izrecno dovolil, da smem povedati nekaj osnovnih podatkov o njegovi bolezni. V njegovem primeru gre za napredovano koronarno bolezen (za zožitev koronark). Stanje je resno in nadaljnje preiskave bodo potrdile, na kakšen način bo treba bolezen zdraviti. Zelo verjetno bi bila potrebna operacija, teoretično je mogoč tudi kakšen drugi poseg (vstavitev žilnih opornic skozi žilo). Način zdravljenja še ni opredeljen,« je povedala Metka Zorc.

Izjave, da naj bi Bavčarja v Medicorju ščitili iz takšnih ali drugačnih razlogov, je ovrgla kot zlonamerna natolcevanja. »Vsi izvidi so posneti, zato lahko izvedenci zmeraj presodijo naše odločitve. Seveda ne gre samo za moje mnenje, ampak vseh, ki sodelujejo v procesu zdravljenja,« je dejala Metka Zorc.