Policisti so ovadili izsiljevalca

Triindvajsetletni Ljubljančan in 26-letni Jeseničan sta dolg izterjala z grožnjami in silo.

Objavljeno
20. oktober 2014 11.23
bsa denar
J. S., kronika
J. S., kronika

Kranj − Kriminalisti v kranjskem sektorju kriminalistične policije so kazensko ovadili 23-letnega Ljubljančana in 26-letnega Jeseničana, ki sta z grožnjami in silo pri vračilu dolga izsiljevala vsaj dva oškodovanca.

Pridržali so ju in med preiskavo ugotovili, da sta izsiljevala zadnjih nekaj let, so sporočili s kranjske policijske uprave.

Oškodovanca sta si od enega od osumljencev v zadnjih nekaj letih izposojala denar in ga večinoma vračala v obrokih, dokler obresti oziroma dolg, ki je s časom postal tudi dvakrat višji od izposojenega, ni postal previsok.

Zato sta oškodovanca poleg denarja osumljencu kredit plačevala tudi z nakupi dragih mobilnih telefonov, različnimi transakcijami na njegov račun, z dvigovanjem kreditov v trgovinah, enemu je denar z bankomata dvigoval celo osumljenec sam, vmes pa jim je še z drugim osumljencem tudi grozil. Obresti oziroma dolgovi so bili v nekaterih primerih tudi izmišljeni.

Osumljenca so prejšnji teden privedli k preiskovalni sodnici pristojnega sodišča, ta pa je za Jeseničana odredila pripor.

Za kaznivo dejanje se storilec kaznuje z zaporom do osmih let.