Policisti ujeli domnevnega roparja banke in zlatarne

Srbski državljan je osumljen, da je junija lani oropal Reiffeisen banko, slab mesec pozneje pa še zlatarno na Wolfovi.

Objavljeno
27. marec 2012 15.31
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Ljubljana - Junija lani so bili ljubljanski policisti obveščeni o ropu banke na Linhartovi cesti. V poslovalnico sta vstopila moška, pristopila do prostora za stranke, kjer je eden od njiju iz torbice izvlekel pištolo, jo uperil v uslužbenko in zahteval naj odpre blagajno. Osumljeni nato vstopil v eno izmed pisarn, kjer je prav tako z orožjem grozil uslužbencu. Iz blagajne je odtujil nekaj tisoč evrov, nato pa sta s sostorilcem zbežala.

Deber mesec dni pozneje so bili ljubljanski policisti obveščeni še o ropu zlatarne v Wolfovi ulici. V prostore zlatarne sta vstopila moška, ki sta se zanimala za nakit, za njima pa je vstopil še njun pajdaš. Eden od njih je nato izvlekel pištolo in jo uperil v prodajalki. Trojica jih je pospremila v sosednji prostor, kjer so ju zvezali, nato pa iz zlatarne odnesli več kosov nakita.

V obeh primerih so policisti pričeli z intenzivnim zbiranjem obvestil in z obdelavo zavarovanih sledi. Preiskava je potekala na območju celotne Slovenije, policija pa je preko mednarodnega policijskega sodelovanja sodelovala tudi s tujimi varnostnimi organi.

Na podlagi ugotovljenih dejstev so policisti minulo soboto v Sežani zaradi suma storitve omenjenih kaznivih dejanj oboroženih ropov odvzeli prostost 21-letnemu državljanu Srbije. Naslednji dan so ga privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

V zvezi s sostorilci omenjenih kaznivih dejanj se preiskava nadaljuje.