Policisti ustavili večje število voznikov brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Minuli konec tedna se je tudi pijanim voznikom na območju novomeške policijske uprave zelo slabo godilo.

Objavljeno
08. december 2014 17.55
dolinske/tepanje
Bojan Rajšek, Litija
Bojan Rajšek, Litija
Novo mesto - Policisti z območja novomeške policijske uprave so konec minulega tedna ustavili devet voznikov motornih vozil in z grozo ugotovili, da vozijo brez vozniških dovoljenj, zato so jim vozila zasegli, izdali plačilne naloge in na sodišče naslovili še obdolžilne predloge.

Pri večini so ugotovili še druge kršitve cestno-prometnih predpisov. Na avtocesti so denimo ustavljali voznika osebnega avtomobila, ki znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo. Pri Drnovem je možakar vozilo ustavil in skušal kar peš pobegniti, a je bil slabo kondicijsko pripravljen. Policisti so ga ujeli in za povrh še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

V Sevnici so policisti ustavili voznika kolesa z motorjem in ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Za povrh je pihal še v pojočo travico, ki je pokazala, da je imel v litru izdihanega zraka 1,29 miligrama alkohola (dovoljena doza alkohola je 0,24 mg). Napoten bo k sodniku za prekrške.

Malce preveč je v kozarec pogledal tudi 64-letni voznik osebnega avtomobila iz Brežic, za katerega je merilec alkoholiziranosti v litru izdihanega zraka pokazal 0,56 mg alkohola. Za povrh se je veselo prevažal še brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Policisti ujeli razposajena Dolenjca

Danes ponoči so bili policisti obveščeni še o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila znamke audi v Dolenji vasi pri Raki. Virtuoza hitrosti so policisti izsledili in ga skušali ustaviti s svetlobnimi in zvočnimi signali, a jih možakar ni jemal resno. Pospešil je hitrost, a ko je uvidel, da z možmi v modrem ni šale, je v Zameškem avto ustavil in se skupaj s sopotnikom pognal čez drn in strn. Fizično dobro pripravljeni policisti so ju izsledili in prijeli. Ugotovili so, da 27-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Opravljanje preizkusa alkoholiziranosti pa je mladenič odklonil. Ker sta bila le malce preveč razposajena in sta se brez potrebe šopirila, so morali policisti za njuno umiritev uporabiti tudi prisilna sredstva. Zaradi kršitev javnega reda in miru se bosta pred sodnikom za prekške srečala oba, voznik audija pa še zaradi kršitev cestno prometnih predpisov.