Popoviča obsodili zaradi žaljive obdolžitve tožilke

Ljubljansko okrožno sodišče je koprskega župana Borisa Popoviča spoznalo za krivega žaljive obdolžitve koprske tožilke Janje Hvala.

Objavljeno
11. februar 2015 15.53
Slovenija, Koper, 12.07.2011. Boris POPOVIC, zupan mestne obcine Koper. Foto: Uros HOCEVAR/Delo
Mi. K., kronika, STA
Mi. K., kronika, STA

Ljubljana/Koper - Koprski župan Boris Popovič bo moral ob tem plačati 1666 evrov kazni. Je pa sodišče župana oprostilo obtožbe o zlorabi osebnih podatkov, poročajo Primorske novice v svoji spletni izdaji.

Popovič je tožilko obdolžil, da je kot podnajemnica najemala stanovanje brez najemne pogodbe, iz česar sledi, da naj bi pri najemu stanovanja utajila plačilo davka. Te Popovičeve trditve je objavil novinar časnika Finance Novica Mihajlović, Finance pa so ob članku objavile tudi faksimile uradnega zaznamka policije, s katerim je Popovič pred javnostjo dokazoval, da je tožilka plačevala nenavadno nizko najemnino, navajajo Primorske novice.

Kot spominja časnik, je sojenje sprva potekalo tudi proti avtorju članka Mihajloviću, a je tožilstvo decembra lani umaknilo obtožbo proti njemu, saj naj ne bi bilo dokazov, da je z objavo Popovičevih navedb in fotografij storil kaznivo dejanje zlorabe osebnih podatkov.