Popoviču na sodišču pomagala ekipa prve pomoči

Med obravnavo v zadevi Sermin je koprskemu županu nenadoma postalo slabo. Sodnica je odločila, da se bo sojenje nadaljevalo brez prisotnosti Popoviča.

Objavljeno
29. maj 2013 12.41
Slovenija, Koper, 12.07.2011. Boris POPOVIC, zupan mestne obcine Koper. Foto: Uros HOCEVAR/Delo
B. Š., Koper, M. Č., Delo.si
B. Š., Koper, M. Č., Delo.si

Koprskemu županu Borisu Popoviču na sodišču pravkar pomaga ekipa prve pomoči. Po približno pol ure zaslišanj mu je postalo vroče in slabo. Njegov odvetnik Renato Dukič je zato prosil sodnico, naj odobri zdravniško pomoč. V sodni dvorani so ostali Popovič, odvetnik in zdravnik.

Predsednica sodnega senata Meri Mikac je nato odločila, da se bo sojenje v zvezi s prodajo občinskih zemljišč na Srminu nadaljevalo brez prisotnosti prvoobtoženega Borisa Popoviča, s čimer se je koprski župan strinjal

Na obravnavo v primeru, kjer mu očitajo, da je domnevno zlorabil položaj pri prodaji zemljišča v Serminu gradbenemu podjetju Serming, je prišel neposredno iz bolnišnice Medicor, centra za kardiovaskularne bolezni, kjer je bil zaradi izjemno visokega krvnega pritiska na zdravljenju poldrugi mesec.

Takrat so iz njegovega kabineta sporočili, da ima tudi bolečine v levem predelu prsnega koša in hrbta ter v levi roki. Na bolniški je od 2. aprila.