Poškodovana velenjska rudarja nista v smrtni nevarnosti

Včeraj se je v Premogovniku Velenje utrgala jeklena vrv, ki služi pri montaži podporja, in poškodovala dva rudarja.

Objavljeno
07. marec 2012 07.15
Posodobljeno
07. marec 2012 07.15
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Velenje - Poročali smo, da se je včeraj okrog 18. ure v jami na odkopu zgodila skupinska nesreča. Direktor Premogovnika Velenje Milan Medved je danes za STA povedal, da je prišlo do spleta nesrečnih okoliščin. Utrgala se je namreč jeklena vrv, ki služi pri montaži podporja, in poškodovala dva rudarja, ki pa nista huje poškodovana.

Kot je dejal Medved, oba so najprej oskrbeli velenjski reševalci in jih potem pripeljali v nadaljnjo oskrbo v celjsko bolnišnico. »Več informacijah o njunem zdravstvenem stanju bomo imeli po današnji viziti. Nista v smrtni nevarnosti, ali da bi bilo kaj hujšega,« je pojasnil Medved.

So pa s Policijske uprave Celje medtem sporočili, da je bil v skupinski nezgodi 33-letni rudar huje poškodovan, njegov 30-letni kolega pa laže.

Medved je še poudaril, da po pravilih premogovnika takšno nesrečo, v kateri je poškodovan več kot en rudar, obravnavajo kot skupinsko nezgodo. Kraj dogodka si je že v torek zvečer ogledal tudi rudarski inšpektor, ki vodi ustrezne postopke. Odkop premoga pa poteka nemoteno.