V Mariboru poskušal umoriti policista

Policist je ustavil 47-letnega voznika. Ko je ta napihal, je policista napadel z nožem in ga porezal po roki ter mu grozil, da ga bo ubil.

Objavljeno
10. april 2015 14.19
Posodobljeno
10. april 2015 14.19
racic/policisti
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Maribor − Mariborski policist je včeraj zvečer v prometu ustavil službeno vozilo enega mariborskih podjetij, ker je voznik avtomobil v nočnem času vozil brez prižganih luči. Za voznika je odredil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je 47-letni voznik službenega avta vozil pijan, saj je test pokazal 0,60 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka.

»Zaradi tega je policist izpolnil zapisnik o preizkusu in izvajal predpisani postopek, med katerim ga je voznik napadel. Napadalec je policista v službenem vozilu najprej s silo telesa potisnil na prednje sedeže in ga napadel z nožem, pri tem pa mu je grozil, da ga bo ubil,« so sporočili iz mariborske policijske uprave.

Policistu je uspelo med napadom priklicati pomoč kolege, ki so s prisilnimi sredstvi obvladali storilca, ki je grožnje, da bo ubil policista, nadaljeval tudi po aretaciji. »Policist je bil poškodovan po obrazu in rokah, kjer je dobil ureznine, ki so bile opredeljene kot lahka telesna poškodba,« so še sporočili mariborski policisti. Proti osumljenemu so odredili pridržanje do 48 ur, po končanem postopku pa ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Za zdaj policija napad obravnava kot poskus umora.